Timpuri noiCel mai greu când începi să scri ceva e: începutul, primul 'articol'. Indiferent de public, existent sau inexistent, primele cuvinte sunt al naibii de grele. Sunt multe direcţii pe care le-ai putea urma: ai putea intra direct in 'pâine', ai putea da un cald "Bună ziua"/"Bună seara", chiar nu are importanţă că aşa zisul articol o să le vadă pe amandouă, sau ai putea chiar să explici ce urmăreşti cu aşa zisul jurnal deschis.
Ei bine, pentru mine nu e cel dintâi, ci e doar primul după o perioada lungă de timp. Şi deşi nu e prima oară când faci asta, parcă nu se uşurează impropriu spus: munca.

Acum să explic de ce m-am oprit anterior, parcă nu ar avea sens, dar, o s-o fac oricum: titlul era "bicăz i heaz năfing betăr tu du", de unde rezultă ca am ajuns la un moment în care aveam: "something better to do". Acum afirmaţia asta anterioară nu e în totalitatea adevarată, dar nu e nici falsă.

Ce sper sa câştig? O lungă stare de ipocrizie, deoarece in toţi există o mică urmă de ipocrizie, iar cele mai mari minciuni care mai şi contează pe deasupra, sunt cele pe care ni le spunem noi nouă. Iar când încetăm să ni le mai şoptim uşor în gând se naşte haosul din distracţia asta mare numită viaţă.
Ca simpli muritori, avem o capacitate interesantă de a găsi plăcere în lucruri lipsite de sens, precum: privitul răsăritului, călătorii, prieteni sau cel mai bun exemplu: un om de zăpadă. Privind obiectiv, pare să fie totul în zadar, dar, aici intervine calitatea de simplu om, pentru că deşi lucrurile astea nu au un scop suprem, ascuns, ce asteaptă să fie descoperit, contează doar ceea ce înseamnă lucrurile astea pentru noi, acum. Acum, cum îţi dai seama ce distracţii vor face parte din viaţa ta, depinde de ceea ce îţi spui tu ţie că iţi doreşti, iar ceea ce-mi doresc eu, o sa fie dezvăluit treptat.

Altfel spus: scopul nostru in viaţă e dat de lucrurile în care credem, iar ceea ce credem, e hotărât de noi. Ceea ce e cu adevărat interesant aici e cum că nu există cu adevărat bine sau rău, nu există fals sau adevărat ci există doar ce alegem noi să fie.